Blokfluitles

De blokfluit is één van de oudste instrumenten. Naast de bekende sopraanblokfluit, bestaan er nog heel veel andere soorten en maten.
Je bent nooit te oud om te beginnen met dit instrument!!

Blokfluitles voor kleuters
Blokfluit leren spelen kan al vanaf 4 jaar. Speciaal voor deze leeftijd bestaat de methode “fluiten met visjes” waarin spelenderwijs kennis wordt gemaakt met het notenschrift. De focus voor blokfluit spelen ligt op de 5 noten die met de linkerhand gespeeld kunnen worden (G, A, B, C, D).
Aan het eind van deze cursus krijgen de leerlingen een “Linkerhand-diploma” en kunnen ze eventueel doorstromen naar het blokfluit basis-diploma.

Het blokfluit basis-diploma
Het blokfluit basis-diploma is voor kinderen vanaf groep 3 van de basisschool die graag noten willen leren lezen met de blokfluit. Deze cursus duurt 2 jaar en wordt afgesloten met een klein examen waarin de basiskennis wordt getoetst en de leerlingen op de blokfluit laten horen wat zij hebben geleerd.
Na deze basiscursus is het uiteraard mogelijk om verder te gaan met (sopraan)blokfluit of om ook te starten met de altblokfluit.

Blokfluitles voor volwassenen
Veel mensen zijn vroeger ooit met blokfluit begonnen als “opstap-instrument” en hebben pas later ontdekt of gehoord hoe mooi het instrument eigenlijk kan klinken. Het is nooit te laat om het weer op te pakken of om er mee te starten. Dat kan met sopraan-, alt-, en/of tenorblokfluit.

Bent u van plan een blokfluit aan te schaffen doe dit dan in overleg met de docent. Zij kan u hierin goed adviseren.

groepslessen
Groeplessen zijn bedoeld voor leerlingen die beginnen met blokfluit. Voor altblokfluitles kan men ook kiezen voor lessen in tweetallen.

 

Leslocaties

locatie Waalre
Molenstraat 35A
Waalre

Regionaal Instuut Cultuur- en Kunsteducatie Rick
Wilhelminasingel 12
6001GT Weert

Centrum voor Muziek en Dans, Valkenswaard
De Hofnar 14
5554DA Valkenswaard

Kunstkwartier
Kromme steenweg 16
5707CC Helmond