Biografie

Evelien is op 7 jarige leeftijd begonnen met blokfluitlessen in de vorm van AMV. Na twee jaar is ze overgestapt op altblokfluit. Naast de privélessen nam ze ook deel aan ensemblelessen.

In 2010 werd Evelien toegelaten tot het conservatorium van Zwolle.

Ze studeerde hier bij Marjolijn van Roon. In 2012 vervolgde ze haar opleiding aan het Fontys conservatorium bij Sascha Mommertz, waar ze in 2015 afstudeerde. Onderdeel van haar opleiding was de csakan (wandelstokblokfluit), de recent herontdekte blokfluit uit de 19e eeuw.

Tijdens het schooljaar 2012-2013 heeft Evelien deel genomen aan de Royal Wind Academie. Deze academie wordt georganiseerd door Royal Wind Ensemble, een blokfluitensemble uit Amsterdam, gespecialiseerd in renaissancemuziek.

Van september 2013 tot januari 2020 heeft Evelien naast blokfluit ook barokhobo gestudeerd. Deze lessen volgde ze in Baarn bij Nienke van der Meulen.

Evelien heeft een eigen lespraktijk in Waalre  waar ze blokfluitles geeft aan jong en oud. Verder is ze als blokfluitdocent verbonden aan het Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie (RICK) in Weert, aan het Centrum voor Muziek en Dans (CMD) in Valkenswaard en bij het Kunstkwartier in Helmond.