Ensembles

Musica Pellit Curas
Ensemble Musica Pellit Curas (Muziek verdrijft zorgen) is 2015 opgericht door Evelien Wolting (blokfluit), Eelco Kooiker (clavecimbel/orgel) en Martijn Verbrugh (viola da gamba/cello). Het ensemble richt zich voornamelijk op (vroeg) barokke muziek waarbij zoveel als mogelijk de autenthieke uitvoeringspraktijk wordt nagestreeft.
In het korte bestaan van het ensemble trad het ensemble reeds op in het Reincken Festival, met een orgelpresentatie van het nieuw geplaatste orgel in het Cenakel in Tilburg en in diverse andere programma’s.

​Ensemble Joyeux
Ensemble Joyeux is een instrumentaal ensemble dat in 2009 werd opgericht door de Waalrese klavecinist Eelco Kooiker. Het ensemble is gespecialiseerd in de uitvoering van Franse barokmuziek en tracht daarbij zoveel als mogelijk uit de oorspronkelijke notaties te musiceren. In het korte bestaan van het ensemble kan het al terugzien op enkele aansprekende en succesvolle optredens, onder meer in Kasteel Heeswijk, de Willibrord cyclus in Waalre, Muziek in de Cathrien in Eindhoven, Waalse kerk van Breda en Kopermolen in Vaals.
Uitgevoerd zijn o.a. Les Nations (Diexième Concert), Concert Royaux IV (Francois Couperin), La Sonnerie (Marin Marais), Deuxième Récréation (Leclair), Pièces de Clavecin en Concert (Jean Philippe Rameau), Sonata Ottava (Jacques Aubert) en Pariser Quatuor in E-minor TWV 43:e1 (Georg Philippe Telemann).

Ensemble Joyeux bestaat uit:
Barbara Vermaas, barokviool
Joost Bijlmer, blokfluit
Evelien Wolting, blokfluit & barokhobo
Martijn Verbrugh, viola da gamba
Eelco Kooiker, clavecimbel

​Zutphens Barok Ensemble
Het Zutphens Barok Ensemble is een groep van ca 20 muzikanten die uit liefhebberij toeleggen op het spelen van muziek, geschreven in de periode tussen 1600 en 1800. Je kunt dan denken aan componisten als Bach, Blow en Buxtehude, maar ook aan Heinichen, Händel en Haydn, Telemann of Vivaldi.

Het ensemble bestaat ruim 30 jaar en is een van de weinige barokensembles die met een vaste groep mensen wekelijks op dinsdagavond repeteert.
Het ensemble wordt vanaf de concertmeesterstoel geleid door barokvioliste Elin Eriksson.

Het ensemble bestaat uit 2 traversi, 2 barokhobo’s, 2 barokfagotten, 10 violen, 4 altviolen, 3 celli, 1 contrabas/violone, 1 klavecimbel/orgel. Vaak is ook een theorbe een welkome aanvulling.
www.zutphensbarokensemble.nl